• Cursuri Scufundari
  • Cursuri Scufundari
  • Cursuri Scufundari
  • Cursuri Scufundari
  • Cursuri Scufundari
  • Cursuri Scufundari
  • Cursuri Scufundari
Diving Academy

Despre N.A.U.I.

Cursuri NAUI National Association of Underwater Instructors (NAUI) este una dintre cele mai mari agentii de brevetare a scafandrilor si instructorilor de scufundare la nivel mondial avand în prezent cel mai mare numar de cluburi afiliate. Din anul 1997 sediul central se afla la Tampa, Florida, S.U.A.

 NAUI detine oficial certificat CE si certificat ISO din anul 2007, la toate cele trei niveluri de brevetare pentru scafandru, precum si ambele niveluri pentru instructor de scufundare. NAUI a fost fondata de Albert Tillman si Neal Hess în anul 1959. În august 1960, primul curs de brevetare pentru instructor NAUI a avut loc la Shamrock Hilton Hotel din Houston, cu 72 de candidati.

Un an mai tarziu, în octombrie 1961, NAUI este înregistrata în statul California ca o organizatie non-profit de educatie. Al Tillman a fost primul președinte si Neal Hess, secretar executiv. Alti membri ai consiliului de conducere au fost John C. Jones de la Crucea Rosie si Garry Howland ofițer în United States Air Force.

 Printre membrii de onoare ai NAUI s-au situat Jacques-Yves Cousteau, Albert R. Behnke pionier în medicina scufundarii, Buster Crabbe fost campion olimpic de înot si actor de cinema, actorul Lloyd Bridges, care prin personajul "Mike Nelson" din serialul de televiziune "Sea Hunt", difuzat în S.U.A. între 1958 si 1961 a contribuit la popularizarea scufundării sportive nu numai în S.U.A. dar si international.

 NAUI a mentinut în permanenta o pozitie de frunte printre organizatiile si asociatiile similare, fiind prima care introduce în anul 1992 utilizarea amestecurilor respiratorii sintetice Nitrox (azot-oxigen) pentru scufundari cu caracter sportiv si prin mentinerea unui program de brevetare în continuă inovare si un înalt standard de securitate a scufundarii.

 Dupa standardizarea tabelelor de decompresie U.S. Navy pentru scufundarea sportiva în anul 1980, NAUI elaboreaza propriile tabele de decompresie derivate din acestea, avand factor sporit de securitate.

 În prezent NAUI se bucura de multa popularitate în S.U.A., numeroase personalitati din S.U.A. poseda brevet de scafandri NAUI cum ar fi Kevin Costner, Lou Gossett Jr., Cameron Diaz, Tiger Woods etc. Principalele universităti, colegii si alte institutii din S.U.A. care au incluse programe de scufundare, isi îndrumă elevii si studentii sa obtină brevetul de scafandru sau de instructor de la NAUI, de asemenea personalul din cadrul US Navy, SEAL, Forte Speciale, si astronautii de la NASA pentru obtinerea brevetelor civile de scufundare

 
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)

Link-uri parteneri:
Banner
Banner
Banner
Banner

trafic.ro ranking

trafic.ro